لینوکس و من

۴ مطلب در مرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

اتصال دسکتاپ لینوکس با گوشی آندرویدی

قبلا در این مورد چند تا مطلب نوشته بودم، که چطوری میشه کامپیوتر لینوکسیمون رو به گوشی آندرویدیمون متصل کنیم تا بتونیم کارهای مختلفی بکنیم. از جمله
  • دریافت نوتیفیکشن های گوشی روی کامپیوتر
  • مدیریت برنامه های مولتی مدیا روی کامپیوتر توسط گوشی
  • مدیریت ماوس و کیبورد کامپیوتر توسط گوشی
اما این دفعه میخوام برنامه بسیار جالبی رو معرفی کنم که علاوه بر کارهای فوق چندین و چند کار دیگه هم انجام میده. به طوری که زندگی رو بسیار راحت تر کرده! تعدادی از کارهای بسیار خوبی که این برنامه میکنه اینها هستن:
  • دریافت نوتیفیکیشن به صورت دو طرفه!
  • سینک کردن کلیپبورد هر دو دستگاه! یعنی اگه چیزی روی گوشیتون کپی کنید، بتونید توی کامپیوتر paste کنید، و بالعکس.
  • نمایش درصد باتری گوشی در کامپیوتر
  • مدیریت فایلهای گوشی توسط فایل منیجر کامپیوتر
  • پیدا کردن گوشی توسط آلارمی که از سمت کامپیوتر بهش ارسال میشه
  • اجرای دستورات دلخواه در کامپیوتر توسط گوشی
  • ارسال و دریافت فایل به/از گوشی به سادگی هر چه تمام تر.
  • دریافت نوتیفیکیشن پیامک و تماس، و حتی ارسال پیامک از طریق کامپیوتر!
این برنامه در دسکتاپ KDE بسیار معروفه و اسمش هست KDE Connect. اما برای دسکتاپ گنوم هم اومدند بر پایه اون یک اکستنشن تولید کردند به نام GSconnect که میتونید به راحتی از سایت افزونه های گنوم نصبش کنید. از سایت گیتهاب هم میتونید آخرین و تازه ترین نسخه این افزونه رو دانلود کنید.

نکته قابل توجه این افزونه اینه که به هیچ یک از پکیج های دسکتاپ KDE نیاز نداره! اما برای اینکه همه امکاناتش درست کار کنند، چند تا پیش نیاز داره که میبایست از مخازن توزیع خودتون نصبشون کنید. لیست این موارد رو میتونید اینجا ببینید. که البته اکثر اونها احتمالا نصب هستند، فقط ممکنه sshfs رو نصب نداشته باشید که برای انتقال فایلها لازمه.


مراحل نصب:

  1. اول از همه افزونه رو از سایت گنوم نصب کنید. و برای دسکتاپ KDE هم که باید اپ خودش رو نصب کنید.
  2. دوم باید برنامه KDE Connect رو از گوگل پلی در گوشی خودتون نصب کنید.
  3. باید هر دو دستگاه به یک شبکه وصل باشند. مثل هر دو به مودم wifi شما وصل باشن.
  4. اگر فایروال روی لینوکستون دارید باید پورت های kde-connect رو باز نگه دارید. اگه نمیدونید چطوری، سرچ کنید.
  5. اگر vpn روی گوشی دارید خاموش کنید
با باز کردن برنامه روی گوشی، لیست دستگاه هایی که kde-connect رو دارند نمایش داده میشه. تنظیمات مختلف رو میتونید در اپ برنامه در گوشی و همچنین در افزونه گنوم ببینید و به دلخواه خودتون فعال/غیر فعالشون کنید.


میشه گفت نرم افزار های اوپن سورس  امنیت بسیار بیشتری نسبت به نرم افزار های کلوز سورس دارن.چون کد های برنامه شما در دسترس همگان قرار میگیره و افراد علاقه مند در زمینه امنیت نرم افزار روی اونها کار میکنن و اشکالات احتمالی اونهارو حل میکنن و باعث امن تر شدن نرم افزار شما میشن.

یکی از حوزه هایی که این روز ها به طور جدی شاهد تهدیدات امنیتیه,دنیای خودرو های متصل به اینترنت و خودرو های خودگردان یا خودرو های بی راننده هست.self-driving vehicles

ایلان ماسک مدیر عامل شرکت تسلا موتورز اخیرا به امکان استفاده از نرم افزار های اوپن سورس برای خودرو های تسلا اشاره کرده و از اون به عنوان (( آینده ایمن خودرو های خودگردان برای همه)) یاد کرده.
پس از انتقاد های زیادی که در ماه مه امسال وجود داشت,تسلا برای اوپن سورس کردن نرم افزار  خودرو های تسلا اعلام آمادگی کرد.نرم افزار هایی که از تکنولوژی هایی استفاده میکنن که اکثرا اوپن سورس هستن و تحت لایسنس  GPL منتشر میشن.

ما هتوز نمیدونیم ماسک چقدر مایله به وعده خودش عمل کنه ولی چیزی که در ماه های اخیر شاهدش بودیم اینه که خودرو های تسلا هدف بسیاری از هکر ها قرار گرفته.این کار میتونه اثر بسیار مثبتی در افزایش امنیت خودرو های تسلا داشته باشه.

این هم توییت ایلان ماسک در این باره هست.

نرم افزاری برای نمایش تصاویر پزشکی

این مطلب مربوط به گروه پزشکی میشه که از سیستم عامل لینوکس برای کامپیوتر خودشون استفاده میکنند. که احتمالا تعدادمون در ایران به اندازه انگشتان یک دست هم نباشه!
 
در بیمارستان ها و مراکزی که گرافی های پزشکی میگیرند، مثل MRI، CT و ... معمولا یک CD میدن که تصاویر در اون CD وجود دارند. اما به فرمت خاصی به نام DICOM که باید با نرم افزار خاصی که درون اون CD هست باز بشن. قاعدتا نرم افزاری که قرار داده شده برای ویندوزه. امروز یکی از این CD ها به دستم رسیده بود و تصمیم گرفتم اون رو در لینوکس باز کنم. یعنی نرم افزار مخصوصش رو برای لینوکس پیدا کنم و از wine استفاده نکنم.
 
 
چند تا نرم افزار اوپن سورس وجود دارند که تصاویر DICOM رو باز میکنن و اصلا برای همین منظور تولید شده اند. من شش هفتایی رو امتحان کردم و دست آخر Aeskulap رو گزینه مناسبی برای این کار دیدم. چون هم بسیار کم حجمه، و هم با اینکه آخرین نسخه اش مال سال ۲۰۰۶ هست مشکلی در dependency پیش نیومد. مابقی یا به خاطر قدیمی بودن موفق به نصب نشدم، یا کارایی لازم رو نداشتن. 
البته یک پروژه دیگه ای به نام Ginkgo وجود داره که به نظر خیلی ابزار حرفه ای برای این کار میاد ولی چون حجم بالایی داشت (نسبت به Aeskulap) تلاشی برای نصبش نکردم.
 
برای نصب Aeskulap هم میتونین به سایت خود پروژه مراجعه کنین و سورس رو دانلود و نصب کنید و هم در توزیع های آرچی به راحتی از AUR نصب کنید
aourt -Ss aeskulap

 

برنامه vidcutter برای لینوکس

برنامه vidcutter یک برنامه مولتی پلتفرم در زمینه ویرایش ویدیو ها است. ابزار ساده و در عین حال کاربردی ای است برای بریدن و یا وصل کردن ویدیوها. و برخلاف OpenShot که یک برنامه حرفه ای ویرایش ویدیو است، vidcutter تنظیمات پیشرفته ای نداره و فقط برای همین منظور ساخته شده.

 
برای نصب این برنامه در توزیع های مبتنی بر Arch میتونید از AUR استفاده کنید و بسته vidcutter رو نصب کنید. برای توزیع های مبتنی بر اوبونتو هم میتونید از این طریق عمل کنید:
 
udo add-apt-repository ppa:ozmartian/apps
sudo apt-get update
sudo apt-get install vidcutter

البته این برنامه در Flathub و Snap هم وجود داره و از اون روش ها هم نصب میشه. برای توضیحات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید