لینوکس و من

۲ مطلب در فروردين ۱۳۹۹ ثبت شده است

بوت انیمیشن موجود در کرنل لینوکس

یادمه اولین سالهایی که شروع به کار کردن با لینوکس کردم از بوت شدن سیستم عامل تعجب کرده بودم. یک سری خطوط که پشت سر هم تند و تند عبور میکردن تا دسکتاپ ظاهر بشه.بعد از یک مدت با اومدن توزیع هایی مثل اوبونتو، با چیزی به نام Plymouth آشنا شدم که بوت انیمیشن یا اصطلاحا bootsplash رو در حین بوت اجرا میکرد و ما دیگه اون لاگ ها رو نمیدیدیم. شاید بشه گفت الان همه ی لینوکس هایی که بوت انیمیشن دارن از Plymouth استفاده میکنن.اما از کرنل linux414 به بعد، bootsplash در خود کرنل گنجانده شده و ما فقط باید از اون استفاده کنیم! حداقل در Manjaro این جوریه. در مورد توزیع های دیگه اطلاعی ندارم.

البته هنوز فقط تعداد انگشت شماری براش تم درست کردن که اغلب شامل لوگو و یک انیمیشن اسپینر میشه. 
 
 
در حال حاضر تم های زیر ساخته شدن:
  • bootsplash-theme-amd
  • bootsplash-theme-arch
  • bootsplash-theme-gnome
  • bootsplash-theme-illyria
  • bootsplash-theme-kde
  • bootsplash-theme-manjaro
  • bootsplash-theme-manjaro-elegant
  • bootsplash-theme-tux
  • bootsplash-theme-vendor
  • bootsplash-theme-xfce
  • bootsplash-theme-bgrt
  • تم vendor لوگوی بوت دستگاه شما رو نشون میده. که ظاهرا در بعضی دستگاه ها نشون نمیده و به جاش تم bgrt رو درست کردند. 
  • برای اینکه این بوت انیمیشن رو در دستگاهتون داشته باشید، کافیه مراحل زیر رو طی کنید...

ابتدا بسته bootsplash-systemd و تم مورد نظرتون رو نصب کنید.

در فایل /etc/mkinitcpio.conf در قسمت HOOKS عبارت bootsplash-%THEME% رو اضافه کنید. بجای %THEME% باید اسم تم مورد نظرتون رو بذارید. مثلا: bootsplash-manjaro 

در فایل /etc/default/grub در خط GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT عبارت bootsplash.bootfile=bootsplash-themes/%THEME%/bootsplash رو اضافه کنید و Quiet رو بردارید. و مجددا  بجای %THEME% باید اسم تم مورد نظرتون رو بذارید.

در نهایت با اجرای mkinitcpio -P و update-grub تنظیمات رو نهایی میکنیم.

من خودم از bgrt استفاده کردم. منوی گراب رو hidden کردم و زمان انتظار گراب رو روی ۰.۱ ثانیه تنظیم کردم. زمانی که لپتاپ رو روشن میکنم، لوگوی asus in search of incredible ظاهر میشه، یک لحظه لوگو میره و دوباره میاد و اینبار با یک اسپینر پایینش. بعد از چند ثانیه (به لطف ssd) دسکتاپ ظاهر میشه. 

گنوم ۳.۳۶ و مانجارو ۱۹.۰.۲

مدتی است که نسخه ۱۹.۰.۲ مانجارو لینوکس منتشر شده و در دسکتاپ گنوم اش از نسخه ۳.۳۶ استفاده کرده. من امروز از نسخه ۳.۳۴ آپدیت کردم و باید بگم که تغییرات بصری و پروفورمنس اینقدر محسوس بودن که وادارم کرد بعد از چند ماه بیام وبلاگ و بنویسم.

در این نسخه wayland در سطح کاربر نهایی پیشرفت های خیلی خوبی کرده و دیگه میشه بعنوان یک رابط گرافیکی پیشفرض ازش به خوبی استفاده کرد. خیلی از مشکلاتی که قبلا داشته حل شده.
تغییرات ریز و زیادی در برنامه های مختلف گنوم صورت گرفته. مخصوصا در settings. و از همه بارز تر لاک اسکرین هست که تغییرات چشم نوازی کرده.
 
یک تصویر نمونه از لاک اسکرین جدید. به همراه نوتیفیکیشن ها
 
پایداری سیستم هم بعد از آپدیت مانجارو از نسخه ۱۸ به ۱۹ کاملا حفظ شده. هیچ ایرادی در آپگرید به کرنل نسخه ۵ دیده نشد و همه چیز همون طوری که بود داره کار میکنه.
البته پس از آپدیت بعضی از افزونه های گنوم از کار می افتن که اجتناب ناپذیره و باید منتظر توسعه دهنده ها باشیم تا افزونه های خودشون رو بروز رسانی کنن. از همه بیشتر دلم برای افزونه Media Player تنگ میشه که مدتیه دیگه توسعه اش متوقف شده.
در کل به آپدیتش می ارزه. اگه هنوز این کار رو نکردید پیشنهاد میکنم در این تعطیلات که حتما در قرنطینه خانگی هستید و مقررات بهداشتی رو هم رعایت میکنید دستی به روی سیستمتون بکشید 
موفق و سلامت باشید. البته پیروز و تندرست