در مطلب قبلی، گفتم که چه جوری دیکشنری های BGL – Babylon رو به IFO – Stardict تبدیل کنیم. دوستی در کامنت ها نرم افزار گرافیکی خیلی خوبی رو معرفی کردند.
من دیکشنری فارسی به انگلیسی رو تبدیل کردم و لذت بردم. از من خواسته شد تا دیکشنری انگلیسی به فارسی رو هم بذارم.
و حالا یکی از بهترین دیکشنری های انگلیسی به فارسی بابیلون رو هم تبدیل کردم و برای دانلودقرار دادم. این دیکشنری: hfarsi cleane version که بیش از ۱۴۶۰۰۰ لغت داره. در حالی که دیکشنری که خود سایت stardict گذاشته برای دانلود و اسمش هم quick-eng-persian هست، فقط ۵۰۰۰۰ تا لغت داره. و تفاوت محسوسی میبینم بین این دو تا.
متاسفانه دیکشنری فونتیک لغات انگلیسی نشد که تبدیل شه. اگه کسی میتونه کمک کنه بسم الله.
امیدوارم که مورد استفاده قرار بگیره.
خب خب خب!
تبدیل دیکشنری های Babylon با فرمت BGL به دیکشنری های Stardict! قبلنا دنبال این کار بودم، اما دیدم راهی براش نیست بی خیال شدم. تا این که….
dictconv رو از synaptic نصب کنید. dictzip رو هم همین طور. خب. یه فایل BGL آماده کنید و در ترمینال تایپ بفرمایید:
dictconv DICTIONARY.bgl -o DICTIONARY.ifo
منظور از DICTIONARY.bgl فایل مورد نظر شما است.
سپس مرقوم بفرمایید این را:
dictzip DICTIONARY.dict
حالا فایل هایی را که تولید شده اند بذارید توی فولدر و بعد کپیش کنید این جا:
/usr/share/stardict/dic
و لذت ببرید. برای مثال، من چیزی رو که مدت ها میخواستمش با این روش تبدیلش کردم:
دیکشنری فارسی به انگلیسی…! هیپ هیپ هورا… از این جا دانلودش کنید!
مانیتور هایی که دکمه ی خاموش و روشن ندارن، مثلا لپ تاپ ها، و نمیدونیم کلید میانبر این کار چیه، این دستور این کار رو انجام میده:
sleep 1 && xset dpms force off
عدد ۱ یعنی یک ثانیه صبر کن و بعد مانیتورو خاموش کن. بعدش هم با تکون دادن موس یا زدن کلید روی کیبرد، روشن میشه. میتونید این دستور رو براش یه کلید میانبر shortcut درست کنید و راحت…
Gnome scheduled task نرم افزاریه که میتونید از توی synaptic نصبش کنید. کارش از اسمش معلومه، رابط گرافیکی برای crontab. یعنی برنامه ریزی برای اجرای دستورات مختلف. از اون جایی که بیس base لینوکس روی ساختار متنیه، پس برای هر کاری که اتفاق میفته یه معادل برای Terminal هم داریم. مثلا شما برای این که shut down کنید، میتونید توی ترمینال بزنید: sudo shutdown -h now . خب، حالا همینو می توینن توی GST )Gnome Scheduled Task) ارائه بدید تا در یک موقع خاصی که تعیین می کنید این دستور اجرا بشه.
کار باهاش راحته. اما یه نکته ای وجود داره. و اون هم اجرای نرم افزار های گرافیکی با GST هست. که به طور عادی اجرا نمیشن. مثلا اگه بذارید ساعت ۳ firefox اجرا بشه، نمیشه. اما اگه به جای نوشتن فقط firefox توی قسمت دستور، اینو بنویسید اجرا میشه:
export DISPLAY=:0 && firefox این یعنی که فایرفاکس رو توی display شماره فلان اجرا کن. با این روش من می تونم شب ها از ساعت ۳ تا ۷ صبح که adsl رایگانه، deluge رو اجرا کنم و از دانلود لذت ببرم.
پارسیکس این قابلیت رو داره که درایو ها رو به طور خودکار در هنگام آغاز به کار سیستم mount میکنه. و اما برای اوبونتو باید یه کوچولو کارایی بکنیم:
اول (ساده ترین روش) برنامه partition editor رو اجرا کنید تا بدونید مثلا درایو D شما در لینوکس به چه اسمی شناخته میشه. ممکنه sda5 یا hda5 باشه. ممکنم هست که شما مثل من برای درایو هاتون lable گذاشته باشین….
بعد از این کار، در ترمینال به تعداد لازم دایرکتوری ایجاد کنید تا درایو هاتون در اون ها ماونت بشن. مثلا:
sudo mkdir /media/DriveD
حالا این دستور رو بزنید تا فایل fstab باز بشه:
sudo gedit /etc/fstab
در آخر این فایل این خط رو اضافه کنید:
برای درایو های NTFS:
/dev/sda5 /media/DriveD ntfs-3g user,defaults 0 0
برای درایو های Fat32:
/dev/sdaD /media/DriveD vfat user,defaults 0 0
برای درایو های ext4:
/dev/sda5 /media/DriveD ext4 rw,nosuid,nodev,uhelper=hal 0
توجه داشته باشید که به تعداد درایوهاتون باید این مراحل رو تکرار کنید.
نکته: قبل از این کار، باید این درایو ها unmount باشند. بعد از اتمام این مراحل، با دستور sudo mount -a این دراوی هایی که اضافه کردین باید مثل آدم mount بشن. اگه نشد ببینید ایراد کارتون کجا است.